Etykiety na przetwory – do pobrania, cz. I

My tu gadu gadu, a czas leci… wszystkie przetwory z ubiegłego roku już dawno zjedzone, a półki w spiżarniach i piwnicach świecą pustkami. Jednak kolejny sezon owocowo-warzywny przed nami i ja sama, pewnie już za chwilę, zacznę od nowa smażyć powidła, gotować sosy i wsadzać do słoików, co tylko się da.  Ale żeby owe słoiczki nie było smutne, a przede wszystkim, aby mieć pewność, co się w nich znajduje, warto jest nakleić na nie kolorowe etykiety. Mały trik – wcale nie musimy drukować ich na specjalnych, samoporzylepnych kartkach. Taką etykietę wystarczy wyciąć, posmarować ją delikatnie, aczkolwiek dokładnie, mlekiem, przycisnąć do słoika i gotowe. Gwarantuję, że przyklejone w ten sposób etykiety, potrafią trzymać się szkła nawet 2 lata. Później wystarczy włożyć słoik pod ciepłą wodę i schodzą same, nie ma potrzeby zeskrobywania kleju. 
Przy okazji udostępniam kilka etykiet (trzy z nich zrobiłam samodzielnie, kolejne dwie, to etykiety, które bezpłatnie można ściągnąć z Internetu), z których korzystałam w ubiegłym roku, a i w tym pewnie również mi się przydadzą.
A tutaj możecie pobrać II część etykiet na przetwory – jeszcze więcej zestawów!

etykiety na przetwory pobierz
   etykiety na przetwory pobierz


pobierz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *