Radiowe, wiosenne śniadanie, czyli twarożek. Tak po prostu.

Tak się złożyło, że dziś ponownie gościłam w audycji “Czas skowronków” Radia Białystok. Jej tematem były bardzo przyjemne rzeczy – wiosna i wiosenne śniadania. A ja bardzo lubię jedno i drugie 🙂
Moją dzisiejszą propozycją na wiosenne śniadanie jest twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Banalnie prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Mogłabym go jeść w każdych ilościach! Życzę Wam smacznego i wszystkiego dobrego na każdy wiosenny dzień!
Składniki (proporcje wg. własnych upodobań):
– ser biały półtłusty
– jogurt naturalny
– kilka rzodkiewek
– szczypiorek
– sól i pieprz biały
Przygotowanie:
Rzodkiewkę kroimy bardzo drobno lub tarkujemy na tarce. Szczypiorek siekamy. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, szczypior i rzodkiewkę. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Twarożek można podawać jako pastę kanapkową lub jeść jako dip ze świeżymi warzywami, np. papryką, ogórkiem czy papryką pokrojonymi na kawałki.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.