Cytrynowe cupcakes z lemon curd

Za ten przepis dziękczynienie należy się Mariannie. Choć jej cupcakes na pewno były duużo smaczniejsze, to i moje bardzo czerstwe nie są.

Cytrynowe cupcakes z lemon curd

Cytrynowe cupcakes z lemon curd – składniki:

– 6 łyżek lemon curd
– 250 g. serka mascarpone
– 50 g. masła
– 10 herbatników digestive
– 1 łyżka soku z cytryny
– 120 ml śmietany

Cytrynowe cupcakes z lemon curd – przygotowanie:

Ciastka kruszymy (np. za pomocą wałka), dodajemy roztopione wcześniej w garnuszku masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek. Wygładzamy łyżeczką – taki ciasteczkowy spód ma mieć około 1,5 cm. Pozostałe składniki miksujemy ze sobą  wykładamy do papilotek. Wstawiamy do lodówki minimum na godzinę.
Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.