Cytrynowe cupcakes z lemon curd

Za ten przepis dziękczynienie należy się Mariannie. Choć jej cupcakes na pewno były duużo smaczniejsze, to i moje bardzo czerstwe nie są.

Cytrynowe cupcakes z lemon curd

Cytrynowe cupcakes z lemon curd – składniki:

– 6 łyżek lemon curd
– 250 g. serka mascarpone
– 50 g. masła
– 10 herbatników digestive
– 1 łyżka soku z cytryny
– 120 ml śmietany

Cytrynowe cupcakes z lemon curd – przygotowanie:

Ciastka kruszymy (np. za pomocą wałka), dodajemy roztopione wcześniej w garnuszku masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek. Wygładzamy łyżeczką – taki ciasteczkowy spód ma mieć około 1,5 cm. Pozostałe składniki miksujemy ze sobą  wykładamy do papilotek. Wstawiamy do lodówki minimum na godzinę.
Smacznego!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *