Smażone banany z cynamonem

Smażone banany z cynamonem – proste i szybkie w przygotowaniu: na deser, śniadanie lub słodką kolację. Ja raczej nieczęsto je słodkości. Z deserów preferuję placki ziemniaczane lub pierogi… Ale czasem… CZASEM nadchodzi krytyczny moment materii. I materia chce cukru. Znaczy ja. I wtedy materia sięga po zaledwie pięć składników, poświęca im 10 minut i smażone banany są gotowe.

Viola!

Smażone banany z cynamonem – składniki:

– 2 duże banany

– łyżka ksylitolu

– łyżeczka cynamonu

– 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

– łyżeczka oleju kokosowego

Smażone banany z cynamonem – przygotowanie:

W miseczce mieszamy cynamon, ksylitol i gałkę muszkatołową.

Banany obieramy, kroimy na około półtora centymetrowe plastry. Obtaczamy je w cynamonowej mieszance.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Banany smażymy 2-3 minuty z każdej strony.

Usmażone osączamy na papierowym ręczniku i gotowe! Możemy podawać np. do gofrów.

smażone banany z cynamonem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *