Tosty Elvisa Presleya

Po raz pierwszy takie tosty jadłam kilka lat temu, gdzieś u kogoś przy okazji jakiejś studenckiej imprezy. Dowiedziałam się przy okazji, że podobno Elvis Presley właśnie przez to, że jadł je codziennie, roztył się niemiłosiernie. Nie wiem czemu przypomniałam sobie o nich dopiero wczoraj i aby nadrobić kilkuletnie zaległości, wciągnęłam cały talerz presley’owskich tostów na raz.

Tosty Elvisa Presleya – składniki:

– chleb tostowy
– masło orzechowe
– banan(y)
– ewentualnie masło

Tosty Elvisa Presleya – przygotowanie: 

Banan obieramy ze skórki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy masło orzechowe, przy czym masła powinno być ciut więcej, niż banana. Mieszamy – tak byle jak, masa nie musi być jednolita. Smarujemy kromki chleba tostowego i składamy je w kanapki. Możemy je podsmażyć na maśle. Ja wybrałam wersję bez smażenia – podpiekałam je w opiekaczu do kanapek, aż do zarumienienia. 
Tosty podajemy na ciepło. Możemy je udekorować cząstkami banana.
Smacznego!
Tosty Elvisa Presleya

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *