Zupa krem z soi

Zupa krem z soi – składniki:

– około 250 g. soi
– 2 marchewki
– seler
– pietruszka
– koperek
– natka pietruszki
– sól, pieprz, chilli, papryka słodka

Zupa krem z soi – przygotowanie:

Soję moczymy w wodzie przez 12 godzin, najlepiej zostawić ją na noc. Następnie gotujemy ją przez godzinę, aż do wyparowania większości wody. Wyłączmy gaz i czekamy aż soja wchłonie resztę pozostałej wody. W drugim garnku gotujemy obrane marchew, seler i pietruszkę. Gy będą gotowe przelewamy je wraz z wodą, w której się gotowały do soi. W razie potrzeby uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy jeszcze przez około 20 minut dodając koperek, natkę pietruszki i inne przyprawy. Zestawiamy z gazu i blendujemy na gładki krem. Ozdabiamy koperkiem, jogurtem i sosem sojowym.
Smacznego!
Zupa krem z soi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *