Ziemniaczane purée ze szpinakiem

Uwielbiam purée, naprawdę, mogłabym je jeść codziennie. Najbardziej lubię wersję „naturalną”, bez dodatków, ale fajnym urozmaiceniem jest coś, co robi czasem moja mama, czyli dodanie szpinaku.
Składniki:
– kilogram ziemniaków
– ok. 200-250 g. mrożonego szpinaku
– szczypiorek
– śmietana 18%
– masło
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak wrzucamy na patelnię i rozmrażamy, po czym dodajemy pokrojony szczypiorek, lekko solimy i dokladnie mieszamy. Gdy ziemniaki są już ugotowane dodajemy 5 łyżek śmietany i 2 łyżki masła, bardzo dokładnie  wszystko ugniatamy na gładką masę. Dodajemy szpinak wymieszany ze szczypiorkiem. Gotowe!
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *