Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Jedna z moich ulubionych sałatek. Bardzo prosta w wykonaniu, szybka i smaczna. Ta, która jest umieszczona na zdjęciu akurat nie była zrobiona przeze mnie, ale ja ją zjadłam 🙂 Podaję przepis wg. którego ja ją zawsze przyrządzam:

Składniki:
– 2 puszki tuńczyka w oleju
– 4 jajka
– 20 dag sera żółtego
– puszka kukurydzy
– szczypiorek
– majonez
Przygotowanie:
Na dnie przezroczystej salaterki układamy odsączonego tuńczyka. Na nim starkowane na tarce jarzynowej białka ugotowanego jajka. Kolejna warstwa to starkowany na tej samej tarce żółty ser. Następnie smarujemy to warstwą majonezu, na którą wysypujemy kukurydzę. W następnej kolejności układamy posiekany szczypiorek, który również smarujemy warstwą majonezu. Sam wierzch posypujemy starkowanymi na najdrobniejszej tarce żółtkami jajek.
Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *