Pasztet z patiosna

Składniki:
– 3 szklanki startych na tarce o dużych oczkach patisonów
– 3 cebule
– 3 jajka
– 20 dag. startego żółtego sera
– olej
– 1,5 szkl. tartej bułki lub mąki kukurydzianej
– natka pietruszki
– curry, sól, pieprz, mielona papryka, czosnek granulowany
Przygotowanie:
Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy starkowanego patisona i chwilę dusimy. Całość studzimy.
Do warzyw dodajemy żółtka, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, 1/2 szkl. oleju. Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z masą. Pieczemy około godziny w temperaturze 10 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *