Mielonka domowej roboty

Wszyscy znamy bardziej wyrafinowane potrawy ni偶 mielonka 馃檪 Ale mimo wszystko wiele os贸b j膮 lubi. A je艣li tak, to warto zainteresowa膰 si臋 tym, jak zrobi膰 j膮 samodzielnie. Ju偶 kilkakrotnie pisa艂am o wy偶szo艣ci tego, co przygotowujemy w domu, nad tym, co kupujemy w r贸偶nych puszkach i s艂oikach. W przypadku mielonki macie pewno艣膰, 偶e to 100% mi臋sa, a nie inne, dziwne rzeczy.
Sk艂adniki:
– mi臋so mielone
– czosnek
– s贸l peklowa
– pieprz
– majeranek
Przygotowanie:

Celowo nie podaj臋 proporcji, bo ka偶dy mo偶e je dobra膰 wg w艂asnego uznania. Wszystkie sk艂adniki mieszamy ze sob膮. Nast臋pnie mi臋so wk艂adamy do wyparzonych s艂oik贸w i wstawiamy je do wrz膮tku. Pasteryzujemy przez 2 godziny, studzimy a nast臋pnie znowu pasteryzujemy przez 2 godziny. Po wystudzeniu pasteryzowanie jeszcze raz powtarzamy.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *