Jajka w bułce, jajka w dziurce

Świetny pomysł na smaczne, bardzo szybkie i nietypowe śniadanie. Mój siostrzeniec niejadek, który generalnie żyje powietrzem, a jedzenie uważa za bardzo nieprzyjemną czynność, prosił o dokładkę takich bułek.
Składniki:
– bułki kajzerki
– jajka
– świeży szczypiorek
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek. Otwory smarujemy masłem, wbijamy do nich jajko (po jednym na każdą bułkę, chyba, że jajka są małe) i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy kilka minut, aż białko się zetnie. Wyjmujemy, solimy, pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem.
Voilà!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *