Faszerowane schabowe zwijaki

Nie będę sobie przypisywała zasługi zrobienia tego obiadu. Jest on w całości dziełem mojej mamy. I nie mam nic więcej do dodania 🙂 No może oprócz tego, że obłędnie pachnie 🙂

Składniki:
– 4 grube plastry schabu
– 4 plastry sera
– świeża papryka
– ogórek – korniszon lub kiszony
– jajko
– mąka
– bułka tarta
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Ogórki również kroimy w paski. Na każdy plaster mięsa kładziemy po 2 paski papryki i ogórka, przykrywamy plastrem sera. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Taki „roladki” panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju a następnie pieczemy w piekarniku ok. 30 minut, w temp. 180 stopni.
Podajemy z kaszą gryczaną i marynowaną papryką.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *