Czekoladowe medaliony z Advocatem i żurawiną

Okrągłe, słodkie, a nawet bardzo słodkie – medaliony z białej czekolady z Advokatem z dodatkiem żurawiny. Takie czekoladowe batony są banalnie proste w przygotowaniu. Z podanych składników zrobiłam 6 medalionów, ale w zasadzie mogłyby być o połowę cieńsze, dzięki czemu byłoby ich więcej. Zapraszam!
Składniki:
– 200 g. białej czekolady
– 1/4 szklanki Advocata
– garść żurawiny
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy będzie już całkiem płynna dodajemy Advocat i żurawinę. Dokładnie mieszamy i przelewamy do foremek – ja użyłam silikonowych foremek na muffiny. Czekamy aż ostygnie i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!

Czekoladowe medaliony z Advocatem i żurawiną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *